Ongeval tijdens een bedrijfsuitje?

Wie tijdens een bedrijfsuitje een ongeval krijgt, realiseert zich vaak niet dat dit ook een bedrijfsongeval kan zijn waarvoor de werkgever aansprakelijk gesteld kan worden. Vaak lijkt het immers een gezellig dagje uit met het team en dat voelt niet als werk. Je verwacht dan ook niet dat jouw werkgever toch in bepaalde gevallen aansprakelijk kan worden gesteld voor de schade die jij lijdt.

Wanneer is een ongeval tijdens een uitje dan een bedrijfsongeval?

Vooropgesteld zij dat het niet per definitie zo is dat elk ongeval tijdens een uitje met collega’s een bedrijfsongeval is. Wie op eigen initiatief met collega’s iets onderneemt, is uiteraard zelf verantwoordelijk. Maar neemt de werkgever het initiatief, dan kan die wel verantwoordelijk zijn. Hieronder volgen twee voorbeelden uit de rechtspraak van ongelukken tijdens een bedrijfsuitje waarbij de werkgever verantwoordelijk was.

Voorbeelden uit de rechtspraak:

Voorbeeld 1

Een manager die tijdens een bedrijfsuitje in een Landrover op de hei meereed, raakte gewond toen de auto door een diepe kuil ging. Het uitje was georganiseerd door de werkgever en een evenementenbureau. Het autotochtje was weliswaar niet verplicht maar de manager was dat door haar functie min of meer wel. En dus was de werkgever verantwoordelijk en aansprakelijk voor de letselschade.

Voorbeeld 2

Een ander ongeval was letterlijk op de werkvloer; een werkneemster valt met rolschaatsen op een marmeren bedrijfsvloer. Het was een niet-verplichte activiteit waar niet alle werknemers aan meededen. Ondanks dat geen normale uitoefening van de werkzaamheden betrof, was de werkgever toch ook hier aansprakelijk. De werkgever had deze activiteit laten organiseren door een extern bureau die niet waarschuwden voor de gevaren én zelf geen aansprakelijkheidsverzekering hadden. De werkgever was om die redenen volgens de rechter dus tekort geschoten in zijn zorgplicht.

Ik wil advies over…