/ ongeluk leaseauto bedrijfsongevallen

Een ongeluk met de auto van de zaak, een bedrijfsongeval?

Onderweg van huis naar een klant met de auto van de zaak in een kettingbotsing belanden is een bedrijfsongeval. Maar een auto-ongeluk tijdens het woon-werkverkeer weer niet, ongeacht of dat nu wel of niet in een bedrijfsauto gebeurt.

Wanneer een werkgever aansprakelijk is bij een ongeluk met een leaseauto

De leaseauto lijkt voor bedrijfsongevallen een grijs begrip; het is niet automatisch zo dat elk ongeluk in de auto van de zaak een bedrijfsongeval is waarvoor de werkgever aansprakelijk gesteld kan worden. Maar het kan wel. Wanneer dat kan en waarom, luistert heel nauw. En daar weten de specialisten van bedrijfsongeval.nl alles vanaf.

Verzekering op grond van “goed werkgeverschap”

In het kader van ‘goed werkgeverschap’ dient de werkgever een adequate verzekering af te sluiten om de schade die de werknemer lijdt te kunnen vergoeden. Want of de werknemer nu op de fiets zat of in een auto, als het ongeval tijdens werktijd gebeurt kan de werkgever aansprakelijk worden gesteld. Rijdt de werknemer in een bedrijfsauto dan kan de werkgever een SVI, Schade Verzekering Inzittenden afsluiten. Die vergoedt alle letsel- en materiële schade ongeacht de schuldvraag. Met een goede verzekering beschermt de werkgever dus zijn werknemers tijdens werktijd, ook bij het gebruik van een auto van de zaak.

Aansprakelijkheid door verzuim

Vindt het auto-ongeluk niet onder werktijd plaats, dan nog kan de werkgever aansprakelijk zijn. Bijvoorbeeld als de werkgever heeft verzuimd om regelmatig onderhoud of hoognodige reparaties te laten uitvoeren.

Langdurige letselschade door een auto-ongeluk

Behalve dat een auto-ongeluk materiële schade veroorzaakt, kunt u ook persoonlijke schade, letselschade, oplopen. En deze schade kan veel langduriger zijn en daarmee ook consequenties hebben die u nog lang ervaart. Van een verkoper die met een gebroken been een tijd niet kan werken tot iemand die door angsten of pijn niet meer naar het werk kan of durft. Op de lange termijn betekent dit minder inkomsten en wellicht hogere kosten omdat u bijvoorbeeld iemand moet inschakelen om u te helpen met allerlei klusjes.

Bedrijfsongeval.nl, ook voor letselschade bij auto-van-de-zaak-ongelukken

Bij bedrijfsongeval.nl weten we alles van letselschade dat met het werk te maken heeft, dus ook van auto-ongelukken die met de auto van de zaak plaatsvinden. Voor een goed advies en gedegen ondersteuning voor nu én in de toekomst, staan wij u graag bij. U kunt altijd contact met ons opnemen voor een vrijblijvende kennismaking.

Bedrijfsongeval.nl - 09 Mar 2019
Van Dort Letselschade Amsterdam

Ik wil advies over…